Öppna upp kappan och låt mig komma in

Nu har det varit jul, och juldag, och annandag. Och jag har hunnit börja jobba igen. Dagarna har gått så tokigt fort. Va ju ledig den 23e men då gick i princip hela dagen åt till att slå in alla julklappar, skriva rim och pyssla etiketter. Underbart! I lööööv! Sen var det dags för lilla julafton med familjen Lundgren-Haglund. Trevlig kväll som besöktes av tomten så stackars Patrik funderade nog både en och två gånger över vart han egentligen hade hamnat. Ja, som sagt, mysig och fin kväll som alltid. Å för att inte tala om julaftonen, vilken underbar dag med mina kära! Började morgonen med att Patrik och jag åkte till Enköping och åt julfrukost med pappa Sven och Åsa med barn. Mycket trevligt. Sen blev det hem till min mams å paps, hälsade på mormor och morfar på kyrkogården och sen bar det iväg tillbaka hem till Örbygatan för grötlunch, eller "drök" som Patrik nu är mer än väl införstådd med att det heter. Mös sen hela dagen med Kalle och min underbart härliga familj. När Karl Bertil var avklarad var det snart dags för tomten att komma igen. Då började plågan återigen för Patrik. För han tyckte nog, även om han inte vågar erkänna det, att julklappsöppningen tog en aningens för lång tid. Men det tyckte inte jag! Var alldeles perfekt avslutning på kvällen som jag aldrig ville skulle ta slut. Sen vart det en juldag med förfest hos Emmie och sen en annandag med middag hos mams å paps igen. Men det orkar jag inte skriva mer om för tillfället.
Nu sitter jag och funderar över nyår. Blir middag hos oss, det är just allt jag vet nu. Eller att vi blir mellan 4 och 8 pers e jag nog nästan helt säker på. Jag och Mia klurar lite på menyn. Sen håller jag också på att klura lite på vad dagen skall erbjuda. Blir lite öppet hus med kakor och småplock tror jag. Som nån slags fika. Ska nog skaffa hem lite mousserande också. Det kan bli topp!
Ne, nu skall här firas 1 år med min underbara, älskade kärlek! Och här är vår låt! Ulf Lundell – Lycklig Man

Så får vi allesammans fira jul igen

Igår kom min syster hem. Igår drack jag riktig champagne. Igår firade vi att pappa fått fast tjänst, efter 12 års arbete. Igår firade vi att Patrik och jag köpt lägenhet, och flyttat in, på riktigt. Igår fick jag en nyckel. Och det gott folk är inte vilken nyckel som helst. Det är nyckeln till Torsborgen. Vårt nu alldeles egna älskade sommarställe!! Att vara utan Torsan känns för mig som en omöjlighet. Det är inte ens tänkbart. Så jag är så glad nu när allt är klappat och klart och jag har fått min alldeles egna nyckel! Nyckeln till mina älskade morföräldrars sommarstuga. Jag lovar er, mormor och morfar, vi ska ta hand om den precis så bra som ni gjort. Eller vi ska försöka i alla fall. Och morfar, kanske blire en till lillstuga av släktens nya byggnadsingenjör. Jag önskar så mycket att du fortfarande fanns i min närhet så att jag fick dela allt med dig. Du hade varit så stolt över mig, det är vad jag tror. Och jag  saknar dej. Men i övermorgon är det julafton. Och då kommer jag och hela familjen och hälsar på er, älskade mormor och morfar.
Skänker också tonvis med tankar till min fina farbror som gick bort igår. Och till min pappa som förlorat sin storebror.
Nu ska jag leka tomte Amy Deasismont – Mössens julafton och sen bär det av hem till min älskade familj på lite "välkommenhemmys".
Puss puss långkalsong

And the angels are singing with me

Jag berättade igår om att jag drömt en massa jobbiga saker. Nu har det hänt igen. :( Hela natten skulle jag skriva en massa tentor. Men när jag skulle iväg till min första kom jag aldrig iväg, PLUS att jag inte heller visste vilken tenta det var jag skulle skriva. Dvs. jag hade ingen aning om vad jag borde ha pluggat på och alltså inte visste vad jag skulle svara på frågorna. Usch och fy!!! Vilken panik!!! När jag berättade på jobbet idag om mina drömmar fick jag frågan av en maskinist om hur länge sen det var jag slutade plugga. När jag berättade att det var typ 1,5 år sedan tyckte han det var lite halvtragiskt och synd om mig som fortfarande drömde mardrömmar om det. Och ja, jag är nog beredd att hålla med.
Nu ska jag mysa med Patrik och "Jul med Ernst" och imorn ska jag vara jultomte på jobbet :)
Puss å gonatt
Och en jullåt på det: Ronan Keating – It's Only Christmas

Dream dream dream

Usch varför ska man drömma? Iallafall, varför ska man drömma dumma drömmar?
I morse vaknade jag återigen av att jag grät. Drömde att jag tappade 5 tänder och att fler var på väg. När jag vaknade var jag förtvivlad och ledsen, dels för att jag inte om det var sanning eller dröm, dels för att jag inte vågade ta tungan och känna efter, och dels för att när jag väl insett att det var en dröm så kom jag och tänka på drömtydning. Jag har hört att om man drömmer om att man tappar tänder så betyder det att någon i ens närhet skall dö. Så ni kan kanske förstå min förtvivlan.
Jag drömde också en annan dröm inatt. Inte den heller någe vidare rolig. Drömde att jag och Patrik gjorde nått slags test där man kunde se typ som blodgrupper, om man har samma, fast nu gällde det om man kunde få barn tillsammans eller ej. Resultatet visade 32 för Patrik och 34 för mig. Detta betydde alltså att vi aldrig skulle kunna få några barn. Usch, inte heller det var ju kul. :(
The Boppers – All I Have To Do Is Dream
Dagen idag bjuder i alla fall på trevligheter. Ska pyssla lite nu på morgonen och sen ska vi iväg till Patriks mamma Mia och hennes Mats på lite "pannkakor och tomtegröt". Typ!
Ha en trevlig dag, alla!
Puss

Rödluvan och vargen

Så himla bra det är med stora fönster. Idag när vi hade vart iväg till mams o paps å skruvat i en skruv till deras badrumsspegel, och ätit lite pannkakor (mums) så stod det en polis o blinka samt en bil som typ kört över en snövall som va på cykelvägen tvärs Tycho Hedéns, och oturligt nog för den, fastnat. Då blir man ju såklart nyfiken på att se vad som händer här näst. Och så himlans bra kunde vi ju bara knalla upp i lägenheten och bänka oss i soffan och se hela händelseförloppen också. Nu fattas bara en superkikare och nån slags ljudupptagningsapparat också så att man kan se lite närmare och höra lite bättre också. Precis som i Sagan om Rödluvan. Björn Gustafsson – Rödluvan och vargen
Kram kram

Dangerous

Vi lagar mat och har tänt en massa massa ljus. Snart kommer Emmie och Herman på middag. Soppa bjuds det. Mums vad gott det ska bli. Inte hunnit få i mig nån mat på jobbet idag. Lite hektiskt kan man minst sagt säga. Igår va Mia och Steve här. Eller Maria och Stefan, som man också kan kalla dom, om man är ordentlig. Det är inte jag :) Dom bjöds på kycklinggryta me ris. Mums vart det me. Och så blev vi klippta, jag och Patrik. Lite färgad blev jag med. Grymt!
Ne, back to the spis!
...och ytterligare en grym Slash-låt (vilkens bok btw är grymt läsvärd (julklappstips)) Slash – Beautiful Dangerous - featuring Fergie
Puss

Som en grävmaskin

Lucia. Idag är det lucia. Egentligen borde jag gått luciatåg på jobbet kan jag tycka. Ångrar nu såhär på kvällen lite att jag inte gjorde det. Eller kanske inte skred runt i vitt linne, utan kanske mer borde ha åkt runt och bjudit på pepparkakor. Det hade ju vart mysigt. Men har i alla fall hunnit runt till alla maskiner och gubbar idag. Det känns bra. Måste verkligen bli bättre på det! Till och med så att en av maskinisterna berömde oss, eller rättade sagt, va förvånad, för att vi varit ute så mycket nu på sistone. Måste bli bättre på att va ute. Så är det bara. Det är ju där det händer och det är ju det som är det roliga. Men jag har blivit lovad att verkligen få köra grävmaskin i alla fall. Det kommer bli sjukt roligt. Men jag är livrädd, det måste jag erkänna. Svullo – Like A Grävmaskin (Like A Sex Machine)
Vi tvättar här hemma, och tittar på lucia på tv. Det är julfint hos oss. Det tycker jag om. Jag önskar att vi hade fönsterbrädor bara. Men Patrik har lovat att han ska fixa det denna vecka. Vi får se hur det går med det.
Nu blire mat!
Puss å hej

Jag tänder ett ljus som en hälsning till dig

Nu e julgranen intagen. Härliga juletid!
Se så hemtrevligt. (Dock lite dålig belysning eftersom vi inte lyckats skaffa oss nån taklampa än)

Vi har rensat å pillat massa me kartongerna som e kvar också. Jag har insett att jag har rätt mkt pyssel. Närmare bestämt tre flyttkartonger. Kalla det överdrivet om du vill men jag gillart. Och det kommer vara såååå perfekt sen när pysselrummet är iordningställt och Mia och Stefan ska komma hit. Mia och jag ska pyssla. Stefan får sitta i burspråket med en whiskey och en cigarr. Patrik får vara nån stans där emellan för han e väl inte into nått av grejerna. Han kanske kan få stå för maten.
Nu ska vi se på Beck o mysa ner oss i soffan.
Kram o gonatt
Lasse Berghagen – Du Är För Alltid En Del Av Mig

For your birthday

Jag sitter i soffan under min nya fina zebrafilt och tittar ut genom mitt stora stora fönster. Jag ser snö och granar. En traktor har stannat till och mannen fixar med nått innan han kan fortsätta sin plogning. Bilar kör förbi, mycket bilar, fram och tillbaka. Det är härligt att mitt i stan kunna se ut över snö, granar och små små kolonilotter. Bilarna ser jag inte för resten förblindar. Solen skiner! Det är otroligt vackert. Vänder jag sedan huvudet åt andra hållet ser jag julgranen. Vår finfina julgran som vi köpte i fredags. Idag skall den kläs. Mysigt! Julmusik ska vi lyssna på också. Det ligger ett paket under granen. Silvervitt med blåskimrande snören. Det är från Patriks mamma Maria och hennes Mats. Dom var här i fredags och åt lite middag. Gårdagen bjöd på utflykt till Steninge slott och dess julmarknad. Mamma och pappa var också me. Dom finaste av dom fina. Jag gjorde inga inköp tyvärr, men fick barkbröd av mamma som hon köpte. Det har jag ätit av till frukost idag tillsammans med en kopp te och lite juice. Tända ljus till det också såklart. Patrik donar runt i lägenheten nu. Man kan tycka att jag borde hjälpa till. Och det ska jag också. Snart. Vi ska iväg till Apelgatan idag, gamla ettan, och plocka ut de sista grejerna plus städa ur den. Snart kommer nämligen en ny flicka som ska bo där. Det är kusin Linda. Om två veckor vill hon flytta in. Lämnar kvar en hel del grejer där som hon får nyttja. Hon bor ju egentligen i Norge så har väl inte så mycket saker här kan man säga. Fick just också mess av min finfinaste vän Mia. Så nu ska vi på adventsfika i Örsundsbro i eftermiddag. Åååå så underbart mysigt det blir!
Stora härliga julkramar från mig
Snart kommer min syster hem. Det längtar jag efter!
http://www.myspace.com/isabellstahlen/music/songs/for-your-birthday-12778235

And so you know You’ll never shine alone

Igår var det som sagt julbordskryssning me hela jobbet. 39 pers var vi, eller rättare sagt 38 killar och så lilla jag. Men oj så skoj! Buss ut, båt fram å tillbaka, buss hem. Klockrent! Julbordade och satt sen i Klubb Kuling tills vi kom iland. Några drinkar hann man få i sig men inte så att det fortsatte gunga på land. Det gungade inte så mkt på vattnet heller för den delen. Så jobb idag, mkt att göra men också så himla kul!
Kenneth ska åka bort till Jamaica hela januari, den lilla boven. Så då blir jag själv. Men vi har löst det lite nu, iaf 2 av 3 veckor. Danne kommer och stöttar upp lite innan han börjar skolan. Perfekt ju!
Patrik e ikväll iväg på julbord me gamla jobbet. Han hämtar också hemliga "köpajulklapptill"-kuvert. Hoppas han inte tjuvkikar i mitt. Blir spännande och se vem i familjen Johansson/Rigo jag ska shoppa till. Blir också en utmaning att hitta på något perfekt och bra. Men det ska nog lösa sig :)
Jag ska mysa i soffan me tomtegröt ikväll, Bonde söker fru samt rockband. Hoppas jag hinner allt!
Bjuckar på en sjukt bra låt me! Slash – Starlight - featuring Myles Kennedy
Kram på er alla underbara marsipangrisar

Jag går till mina vänner så ofta som jag kan, och om jag rätt dom känner så delar dom ibland

Nu ska vi sova tredje natten i vår våning. Ja för se ni, vi har flyttat!! Äntligen! Å såklart ere därför jag vart så dålig på att uppdatera. Nu ska vi se nr 7 av julkalendern och mysa ner oss i sängen. Imorn blire julbordskryssning me jobbet å på torsdag ska Patrik på julbord me sitt gamla jobb, så då ska ja va home alone i den stora stora lägenheten. Läskigt men kul och mysigt!
Puss!

Det är vackert som en dröm!

Jag har kanske världens bästa föräldrar. Mamma o pappa kom förbi i lägenheten och hade med sig en present. Dom e nog bara dom sötaste tu! Titta!
En paketkalender!

Precis som på den gamla goda tiden. Dels för att dom trodde vi skulle ha flyttat in, som en liten inflyttningspresent, och dels för att Patrik skulle förstå precis hur knäppa o tokiga vi e. (Om han inte redan förstått det)
Å tokiga tyckte han nog vi va, som han så fint uttryckte det "Jag har nog aldrig sett nått liknande" Den lilla sötkorven.
Nu har vi just sett första avsnittet av julkalendern. Sååå härligt me jul ju! Fick också en adventskalender me änglar o glitter av mamma på posten härom dagen. Den ska jag ta me till jobbet imorn så att gubbarna har nått att bli avundsjuka på. :)
God 1a adventskalenderdag! Lotta Engberg – Äntligen december

RSS 2.0