Fina kakor

Bak blev det som sagt idag. Här är resultatet. Säg till om du vill smaka!


Johanna på middag

Idag e Johanna här på middag. Då får man lyxa med rött vin. Mums! Det bjuds på fylld kyckling me grönsallad. Jag har också bakat kanelhjärtan. Får se hur dom smakar. Nu ska vi snacka lite skit å skvallras.


Vägglöss

Jani, nu har man det också. Troligtvis iaf. Patrik började igår morse få en massa kliande utslag. Som myggbett ungefär. Jag har också några, sisådär 10 st kanske. Patrik dock har, nyss räknade, närmare 100 st! Vi ringde sjukvårdsupplysningen igår. Där fick vi svaret att vi förmodligen drabbats av vägglöss, från våran semester i London. Tack för det kära huvudstad. Vi kommer sååååå gärna igen!

Botemedel, ne, det går över av sig själv. Men nu har vi sett till att tvätta alla klädet vi hade med oss plus gett oss nya lakan i sängen och haft vädring i sovrummet i flera timmar. Nu bör alla löss vara utrotade!


Vinterpromenad

Ikväll har vi varit ute på en kall men uppfriskande vinterpromenad ute i Gamla Uppsala. Gick runt kyrkan, Disagården, ner till Storvad och runt bland husen. Många fina hus där må jag säga. Det är värt att lägga på minne inför framtiden!


Mera pyssel

Nu e adventskvällen här i sitt lugn. Dagen har bestått av pyssel i all sin ära. Inga fyrverkerier blev det pga det dåliga vädret. Hoppas att det blir en helg senare för det kommer kännas konstigt att hoppa över det helt. Brukar va en sån fin start på advent och jul. Så då blev det mer pyssel och städ och plock på kontoret. Nu glögg, pepparkakor, skumtomtar och Skilda Världar i soffan. Välkommen jul!


Julfint

Har varit och inhandlat lite grönt till lägenheten idag. Då slank det också ner några julblommor. Så nu börjar det likna något här hemma hos oss!


Är nog inte gjord för att städa

Igår när jag skulle dammsuga lyckades jag med något otroligt. Vi har sånt där skaft som man kan justera längden på dvs dra ihop och dra ut. Å igår när jag städade som bäst klämde jag fingret på skaftet. Fattar inte hur jag lyckades men det resulterade iaf i blodvite och ett blåmärke på typ 3x2 cm. Jag säger då det. Ibland lyckad man verkligen.


1a advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent


Halvlek nu

Halva allsången e klar. Men galet va skoj det är. Perfekt för mig som älskar att sjunga!! Åh så får vi sjunga "fem myror är fler än fyra elefanter"


Allsång

Nu kör vi!! Uppvärmning pågår.


Barndop

Har varit på Max dop i almtunakyrkan idag. Mysigt även om jag har svårt för allt guds snack. Efteråt bjöds det på grekisk mat och vin. Helt underbart att träffa hela tjocka släkten igen. Dom e ju för fina. Synd att man inte träffar dom oftare. Kanske ska försöka få till en ändring på det!


Decoupage i like!

Premiärprövning av decoupage and i just love it. Skitkul å se så fint det blir! Perfekt anledning också att få köpa precis hur mycket servetter som helst.


Pyssel till Patrik

Börjar morgonen med lite decoupage. Första gången jag testar så vi får se hur resultatet blir. Pysslar vidare och det blev ett nytt pennställ till Patrik. Skönt och underbart med en lördag som denna!


Godmorgon

Vakna sådär lagom tidigt idag. Låg och våndades inför att kolla va klockan var, kände mig som jag sovit klart men var orolig att klockan skulle vara allt för lite. 08.13 stod den på. Perfekt! Jag ligger kvar i sängen å myser. Det är så skönt på helgerna att bara få ligga å grisa en stund. Då är det bra också att klockan inte är allt för mkt så att hela dagen går åt. Ska ägna mig åt att inspireras av jul och bröllop. Det blir en fin morgon!


OCH!!!

Jag dööööööör vad sköna dessa nyinköpta tofflor är. Inhandlade på självaste Primark i London. Inuti är det sånt dära lurv som typ den mjukaste nallebjörnen är gjord av. Och alltså, du känner typ inte ens att dom e på. Så galet mjuka är dom. Tack kära zebra som gjorde att jag shoppade upp mig på dessa underverk!


Fredagsmys

Nu är det fredagsmys på Byggmästarn. Filt och På spåret, nu är kvällen räddad!


Thuns

E på thuns me världens sötaste bebis, emre! Å så Karin Yavuz å patrik såklart! Hoppas vi hittar massa fynd. Lönen kom ju trots allt idag.


Solo

Har hundbesök på jobbet idag. Solo är här och som den bygghund han är har han också fått ett eget ID06. :-)


Bättre sent än aldrig

Ja nu vet ni hur vi tippade. Å hur gick det då. Jo, Brynäs vann! Såklart! 3-1 blev det så vi får väl anse pappa som vinnare. Sitter i bilen på väg hem nu efter en strålande kväll. Det är ju faktiskt kul med hockey. Men ack så nervös jag var i slutet. Gaaaah!!!


Nu kör vi!

Heja Brynäs!!!


Öl, tacos å Brynäs

Det är väl inte fel på en torsdag. Älskade pappas födelsedagspresent. Patrik e me han också. Jag röstar 4-2 till Brynäs, pappa tror på 3-2 och Patrik tror på 2-1 till Skellefteå. Vi får se hur det går!


Moraeus i mitt hjärta!

http://svt.se/2.114277/

Jag dör! Kalle min Kalle är årets julvärd. Nu längtar man ju bara än mer till julafton. Det kommer bli det bästa!!


Julemys

Patrik jobbar i badrummet. Dörren är på plats, handdukstork och toarullshållare likaså. Jag sitter i pysselrummet å julpysslar lite. Julmusiken strålar från paddan. Åh va jag längtar till julen. Välkommen hit kära jul!


Pyssel i love

Ett litet smakprov från igår.


Pysselkväll

Ikväll är det pysselstuga i Örsundsbro. Mia, jag och katten myser i köket. Ella har vart med på ett hörn, jag glittrade ner henne med allt glitter som lossnade från mina nya papper från London. Det är en mysig kväll!


Ge bort den finaste julklappen

Vill bara tipsa om en grej som vi dratt igång på jobbet. Vi bygger en behandlingsklinik för cancer och vad passar sig då inte bättre än en insamling! Tycker det är en superide. I maj 2013 kommer den avancerade utrustningen att lyftas på plats, i juni 2014 skall vi vara klara med vårt och under 2015 skall de första patienterna tas emot. Hjälp till att hjälpa! Klicka på länken och ge en gåva du med!

http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Skandionkliniken/

God jul på er alla!


Hem ljuva hem

Har haft en heeeelt gudomligt fantastisk tid i London. Helt super att få träffa kusin igen. Tycker det är kul men dumt att de ska bo så långt borta. Tacka vet jag gamla kära salabacke. Hoppas ni snart återvänder dit. Så ska vi köpa hus nära varandra sen me. Det blir perfekt!

Londonresan bjöd på en hel del spännande. För att nämna några; / på hotellet möttes vi av en man klädd till kvinna, typ två meter lång å minst lika stort hår och klackar, tackar tackar! / en tro om att vi gått 5 mil på fredagen och tyckte vi hade rätt att va trötta, vilket i själva verket visade sig var 5 km / tusen och åter tusen kors till minne av soldater som stupat i krig vid Westminster abbey / en big ben / ett picadilly circus / trafalgar square med 5000 gratisluncher / en galen tur på Primark till Patriks mindre förtjusning / mååååånga besök på Starbucks / en fredagkväll på en marockansk restaurang som var som en butik / en massakrerad bamsemaräng / vin / vin / vin / harrods / covent garden med bakispizza och cola för Maria / st.pauls cathedral med en transa, en alv och massor av tält och demonstranter / promenad längs themsen / tower bridge / lejon i natten, eller var det vargar?! / ett misstänkt dödsfall på hotellet med vatten och skum i hela korridoren / middag på londonbornas stammispub / frukost på stan / salt och vinägerchips / shopping på forever 21 / julinvigning och tändning av julträd på portobello road / hämtindiskt / forget about Sara marschall / storshopping på Tiger / promenader på Londons gator / och sist men inte minst en keps till Patrik samt en oro om utebliven hemfärd pga på tok för mycket dimma = 58 inställda flyg :-(

Ja, som sagt, lååångt blev det men summan av kardemumman är att jag haft det väldigt bra! Tack kära kusin och man, vi kommer snart igen, så se upp!

Nu är det dags för jobb igen men en kortvecka då denna gång. Skönt me sånt ibland med.


London baby!

Dags för Londonresa me sötnosen min. Kusin Maria och hennes man Anders ska hälsas på. Å så ska vi njuta av varandra såklart!


Kaka? Nej tack!

Gjorde mig ett försök på ett nytt recept. Blev INTE direkt lyckat :-(


Finaste fikat, eller?!

Idag bjuder Johan på fika på jobbet för det är han som är veckans kitchenbitch. Vi andra är tveksamma till valet, pepparkaksdeg?!


Barn

Inatt drömde jag att jag och Patrik fått tvillingar. Det var de två små sötaste barnen man kunde tänka sig. Helt ljuvliga! Å det hade ens knappt märkts att jag va gravid, vilket kan anses som lite knäppt. Men så är det väl i drömmarnas värld. Vi va på BJ utomhus, fast det var mer som ett hängställe än en klubb. Vi träffade Ingmarie och Börje utanför när vi började gå därifrån och Ingmarie fick hålla den ena lilla söta. Åh vad mysigt det är med lite bebismys, jag tror jag börjar få abstinens. Dags att träffa världens finaste Emre igen. Min lilla favoritzebra!!!!


Superdance

På träningen idag fick jag mig minst sagt en överraskning. Men en glad en! Först core som vanligt å sen skulle det va just dance. Men ingen ledare kom, inte den vanliga iaf. Utan det kom en annan som i vanliga fall tydligen kört värsta superaerobicpasset förra terminen. Så det blev fullt ös medvetslös med 70 min avancerad aerobic. Men shiiiiit va kul det va! Från start va vi typ 9 pers men vi va bara 4 kvar till slutet. Ledaren körde väl slut på de andra. 😏 insåg idag iallafall hur mycket jag älskar dans å musik!!!


Lärdom

Ta hellre på dig mössa en gång för mycket än en gång för lite. I morse var det rent ut sagt svinkallt när jag cyklade till jobbet!


Jag tänkte...

Idag har det varit studiebesök på jobbet. 2x30 elever från kl 13-16 har jag mässat. Berättat om vad jag kan och vet och vad jag gör på mitt arbete. Faktiskt riktigt kul men nu är jag trött i huvudet. Min tanke var att ta mig en träning efter jobbet men vi ska iväg på middag till Emmie och Herman ikväll, ska hjälpa dem sätta upp hyllor i badrummet, så jag kände att jag ville hinna va hemma i några minuter å få pusta ut hjärnan lite. Vattnet är också inkopplat i badrummet och täckpappen borta får hela lägenheten så nu ska jag försöka få till lite ordning på torpet igen. Men först på schemat står premiärdusch! Underbart!!!!


Inatt jag drömde

Inatt var det drömning på gång igen. Jag Emmie och Emelie var på Emilies sommarställe och badade. Vi va på typ en flytbrygga som va i vinkel och den var precis hur rapplig som helst. Emelie hade en gammal korg i korg med sig. Den va typ i två delar som satt ihop och färgad så som typ saker från indianer kan vara. Rosa, gul, grön osv i massa klara färger. Den gick sönder mitt itu iallafall. En rapplig stege fanns också upp på bryggan. Den va gjord i träpinnar och även den brakade sönder. Sen plötsligt skulle syrran gifta sig. Det var en superskum lokal vi var i. Jätteliten med typ flera små rum. Knappt nån alls kom på bröllopet heller. Det var tre bord om vardera sex pers och sen ett honnörsbord. Vid honnörsbordet satt isabell, mamma och kusin Maria. Någon brudgum såg man alltså inte till. Jag tyckte så synd om syrran att ingen kom på hennes bröllop. Kanske är det någon slags rädsla för sitt eget bröllop att ingen ska vilja komma?! Jag hoppas inte det blir så utan att alla vi vill fira den stora dagen med ska vilja fira den med oss!!


Sista buggen

Ikväll firar vi att buggen e slut med pasta och falukorv. Dvs vi firar inte alls för det är inget att fira! Tråkigt är vad det är men känns ändå som att man lärt sig en hel del matnyttigt. Nu gäller det bara att ta sig dit på några torsdagsträningar så man håller minnet uppe inför vårens fortsättningskurs. Måste verkligen se till att övertala Patrik att vilja gå med mig.
Å så ett låttips dagen till ära: http://open.spotify.com/track/3sIMCfaxoNsfkmQl0F5pSj

Nu ska vi mysa ner oss i soffan till Ensam mamma söker. Och till saken hör att Jimmy som dejtade Petra från Tenhult som var med i en tidigare säsong går på buggkursen efter vår. Så, nu vet ni det med!


Fika med fina Mia

Eftermiddagsfika me fina Mia på Waynes.


Det känns perfekt!

Kanske bästa låten just nu om man vill bli glad. Typ studsar runt när jag hör den. Sötaste är också att det är Patrik som tipsat om den å han säger att han tänker på mig när han hör den! <3


Godmorgon!

En ny dag och en ny vecka är här! Vi äter lite frukost på jobbet. Dock inget byggbröd, som dom hade i norge. Mörkt och kallt var det i morse. Men jag förstår inte hur trött jag kan va. Igår slocknade jag i soffan strax efter 21. Sen sängen tidigt så blev väl typ 8 timmars sömn iaf. Men inte ville man gå upp mer i morse för det. Nu vill jag mest att dagen ska ta slut så att jag får bugga lite, eller mycket. Fan va skoj det är. Snart dags att anmäla sig till fortsättningskursen!!


Många glas

Jani, tror ni jag e tokigt bakis nu el när jag druckit så mycket olika. Det bjöds på snaps, öl, vitt vin å så rött vin. Å ett litet glas vatten till det. Mycket trevlig söndagsmiddag med nyttiga samtal. Hjortfile fångad av pappa (på affären) bjöds det på. Mycket gott! Nu blir det irene huss i soffan innan det är dags att bädda rent i sängen. Vi ses imorn!


Farsdagsmiddag

Idag är det far dag å det ska vi fira. Snaps å mumsig förrätt med fars dags blommorna med på bordet. Heja min kära älskade papsing!!!


London baby

Inatt har jag vart i London med Emmie. Vi fick bo på värsta sunkiga hotellet. När vi kom dit fick vi inte checka in direkt utan skulle få ha väskorna i en dusch. Detta visade sig inte vara någon bra ide då det va läcka där inne och det bara sprutade vatten ur väggarna. Vi fick istället ha väskorna i foajen vilket kändes lite halvt osäkert. Men iallafall... Jag hade med mig en A3-pärm och min i-pad men jag hade väldigt svårt att hålla koll på dessa utan la dem typ överallt jämt och fick alltid springa tillbaka å hämta dessa. Och det var inte allt jag hade med mig. Verkade som att jag hade nån slags tro att jag skulle ha mycket tid över, för jag hade inte bara med mig en bok utan när jag öppnade resväskan uppenbarade sig inte mindre än 10-15 böcker. Tyckte detta var så pinsamt att jag under resan gjorde allt för att Emmie inte skulle förstå hur ofantligt många böcker jag faktiskt packat ner!


Ananas surprise

Här har vi kvällens skapelse. Ananas och hallon med en bit vaniljglass och ett täcke av maräng. Så himla gött å galet länge sen jag åt det. Men mamma brukade göra denna åt mig när jag var ett litet barn. Nu ska jag och min kära mysa ner oss under zebra-filten å njuta av Så mycket bättre!


Det börjar arta sig

Vi jobbar på me vårt badrum. Jag har tvättat väggarna idag från allt fogdamm. Har shoppat hylla idag å lite eluttag å sånt. På tisdag ska vi kunna premiärduscha! Jippi!! Ska ta å börja laga till lite middag nu. Ikväll ska jag bjuda älskligen på en 90-tals favorit. Ananas surprise! Smask!!


Tuss

Min lilla söt är verkligen i behov av en klippning. Han ser ut som en liten tuss i huvet. Ni vet så där som småbarn ser ut när dom sovit. Håret är lixom alldeles ihopgnussat. Ja, ni vet säkert...


Tiiidigt!

Det är tidigt nu! Har varit vaken ett tag. Hunnit med en sväng till källaren. Bokat tvättid. Det är alldeles mörk, nästan som jul. Jag önskar att jag hade en julkalender att krypa upp i soffan till. Men om tre timmar börjar melodikrysset iallafall å det är ju mysigt! Igår köpte vi en tvättmaskin å kanske att den kan får flytta in i vårt nya fina badrum idag. Såååå skönt att man börjar se ett slut på det hela. Nu är det bara komplettering med el och vs kvar. Å så ska vi montera upp allt på väggar å så. Men på tisdag låter det som att vi kan få premiärduscha. Yes! Nu ska jag nig spendera lite tid på olika shoppingsajter. E-bay bl.a. Vilken är din favorit?


Bag in tha box

Vaksala ord hyllar bag in box!!!


Hmm...

Nu när det finns en app... Kommer man igång med bloggandet igen då tro?!


RSS 2.0