Tusingens också

Det är ruskigt tidig födelsedagsmorgon och jag kan som vanligt inte sova. 1,5 timme kvar tills klockan slår exakt födelsestund. Tjiho!!!


Sista dagen

Ja idag firar jag sista dagen på 26-åring. Hur gör jag det då tro? Jo, har städat massor! Jag har också bakat lite. Gjorde först drömmar å så brysselkex. Båda mina favvisar. Men alltså jag vete tusan vad jag gjorde för fel med drömmarna, men dom smakar inte drömmar.... Buhu! Inte alls goda blev dom. Men jättefina. Kanske får nöja mig med att ha dem som dekoration istället för att bjuda på dem. Tyvärr!

Vi har också slängt ut granen och i utbyte, ÄNTLIGEN, en bamsekandelaber! Tjoho! Patrik tog lite av våra loppispengar och åkte och shoppade lite i morse. Två fönsterlampor, men matchande taklampa samt då kandelabern blev det. Nu är det så himlans fint här hemma å med nya fåtöljen med som inhandlades före jul så tre nästintill perfekt!

Vi har också hunnit med att frosta av frysen. Inte illa alls faktiskt! Va lixom dags efter ett års användning.

Ikväll blir det baconlindad kyckling med sallad till middag. Sen ska vi bara slappa i soffan å njuta av min sista dag som 26-åring. Grattis i förskott till mig!


Simon & ekarna

Nyårslov!!!! Tjiho! I tre dagar, dvs en hel dag längre än vanligt. Det firades med försök till shopping, blev inget, lite middag på Unico och sist bio, Simon & ekarna. Allt detta i sällskap med min kärlek. Dock lite besviken på filmen. Hade högre förväntningar på den än vad den levererade. Men visst var den bra!

Nu, 90210, i sängen och imorn skall lägenheten ställas i ordning för födelsedag!


Jo men vilken bra dag!

Eller, rättare sagt, det känns som att det INTE kommer bli en bra dag. Började dagen med att ha sönder inte mindre än 3 par strumpor. Jo, jag tackar jag! Strålande start på dagen. Jag undrar hur detta ska sluta...


Arbete idag

Nu kör vi igen. Bara på't lixom. Började dagen fint med ett ordentligt blodsockerfall. Klämde i mig en macka vid 9-rasten men det vill som inte släppa. Har laddat upp med dextrosol nu så vi får se om jag kan håll mej i skicket.

Efter jobbet blir det ett besök på Ikea för att inhandla skumpaglas till bröllopet. Å sen avslutas kvällen med middag hos Emmie i Herman. Perfekt!


Annandagsmiddag hos mams å paps

Julmiddag hos mamma å pappa. Alltid så himla mys. Det är vi många som tycker.


Ett litet axplock

Från gårdagens firande!


Vilken jul!

Tack alla mina nära å kära för en strålande julafton! Kunde inte ha blivit bättre. Å vilka julklappar sen!

Nu e vi påväg till nästa firande i Enköping. Först ska Patriks farmor klaras av å sen Patriks pappa me familj för jullunch. Ikväll väntar fest med alla mina älskade vänner hos det bästa värdparet Emmie och Herman. It's gonna be great!


Tomten

Tomten kom förbi på en snabbvisit. Underbart!!


God jul alla kära

Så var julaftonen äntligen här. Mamma och pappa var förbi igår å tomtens vägnar å lämnade strumpklapp som tomten av misstag lämnat på Örbygatan. Han hade nog glömt att uppdatera sitt adressregister. Fick också hemgjord gröt som mamsen gjort så nu har vi klarat morgonen. Idag väntar en underbar dag med min älskade familj. Vi ska först förbi döingarna (som mamma så fint benämnde dem igår) på kyrkogården å tända lite ljus. Sen blir det lunch, Kalle, gröt, umgänge, knäck, julgran och såklart julklappar med. Stackars Patrik ska få stå ut med den timmarslånga öppningsritualen igen. Men jag antar att det bara är för honom att vänja sig.

Sammanfattning; jag älskar julen! Låt oss nu njuta av varandra och våra nära och kära!


Uppesittarkväll

Ja det är Uppesittarkväll på byggmästarn. Priser skall vinnas och klappar skall slås in. Å självklart skall det rimmas på paketen!!


Äntligen jullov!!!

I tre ynka dagar. Man undrar ju vilken illbatting som valt att lägga julafton på en lördag i år. Det är ju helt värdelöst! Men nu så är jag iaf på väg hem från jobbet för att fira en alldeles alldeles underbar jul med min älskade familj!


Gör en favorit i repris

Ja, det verkar inte bättre. Förra julen gick jag med toarullen i hand konstant. Snoret rann å det va INTE kul. I år verkar det bli nått liknande. Halsen kliar, har ont i hela axelpartiet med nyckelben å kör, öronen kliar å huvudet värker. Tack kroppen för att du ställer upp på mig när jag behöver dig!


Ja man undrar ju...

Hur?!


Mello

Inslagna paket ligger fint under granen. Nu ere melodifestivalen 2011 krönika på tv. Och jag är bänkad!


Ohojoh!

Hur söt arbetskamrat och vän! Jag kommer till jobbet och arbetskläderna är tvättade. Herregud!


Jag undrar

Okej! Hur är det här med grannsämja egentligen?! Visst att barn skriker och att gamla tanter har hög volym på tvn. Men måste man verkligen öva opera mellan 20-22??? Det enda roliga med det hela är att jag sjunger tillbaka! Haha!


Hemma hos min man

Jag är nu hemma igen, eller sen några timmar tillbaka. Har haft det heeeelt strålande och åkningen har varit perfekt! Jag längtar nu bara tills nästa gång jag får spänna på mig brädan. Har redan nu bokat upp med Patrik att vi ska åka upp till Romme eller Kungsberget för en dag. Då ska vi båda lära oss åka skidor har jag lovat.

Väl hemma möttes jag att en ny fin present såhär FÖRE jul. Min lilla knäppis här hemma hade lackat ur ordentligt på mitt läckande duntäcke och shoppat upp sig på ett nytt till mig. Sötnosen! Men varför slösa alla presenter nu?!

Vi ska lägga oss till sängs snart å se Berg flyttar in, hos Linda Bengtzing. Kan det bli annat än toppen?! Åh vad jag längtar ner under mitt nya mjuka täcke!


4e advent

När fjärde ljuset brinner
vi hämtar julegran
och alla barnen räknar
dan före dan före dopparedan


Igen!

Och han kom igen den lilla rävslynglingen.


Bestulna

Vi blev just bestulna här i stugan. Mickel va förbi. Inte det minsta rädd fastän vi bankade på rutan. Han snodde med sig en av soppåsarna som låg utanför dörren. Den lilla busräven. Eller liten, den va ju stor ju! Kul att se en räv på så nära håll. Det är inte varje dag. =)


After ski

Nu kör vi after ski! Öl, jäger och liveband. GREAT!!!


Dags för snowboard

Sitter redo vid frukostbordet inför dagens snowboardutmaning. Ska bli kul att få ställa sig på brädan igen. Vi ska se hur det går... Nyinköpta strumporna är på!


Vad gör man inte för gruppen

Har just fått i oss lunch på mc donalds. Mitt favvo -inte! Det resulterade i en Ramlösa, morötter och en liten hamburgare. Men nått iaf...

I Mora är vi. Skyltarna leder mot orsa och därifrån tar man sig upp till fryksås. Det va där förlovningen skedde. Minnena kommer tillbaka och jag blir alldeles varm och lycklig inombords.

Stor puss till min blivande


Sälen

Sitter i bilen med fyra dagar i Sälen framför mig. Känns superskoj att få åka lite bräda igen. Va inte igår. Men brädan är nyvallad, lagad och slipad så det ska nog gå vägen. Idag väntar bad och bastu i vattenland så blire backen imorn. Nu får vi hålla tummarna för lite mer snö bara!!!


Curling sig lite

Dags för lite curling med jobbet. Först betongutbildning. Kul!


Dagens outfit

Känner mig sådär fräsch efter kvällens göra. Blev lite extra tid på jobbet som resulterade i följande.


Patrik julpyntar

Nördigt eller ej?! Jag vet inte. Men jag älskar det!!!


Hallå?!

Klickade runt lite på tradera å ramlade över denna. En sån dära har ju jag. Vilken skatt!


Jul även på jobbet

Jag har en fin julkalender på min anslagstavla som min älskade mamma köpt till mig. Se så fin den är. Julen har även smugit sig in med denna fina lilla snögubbe.


Jul på riktens

Nu börjar julen likna nått på riktigt. Granen är inhandlad och ställd på plats. Dock ej klädd, det ska vi förmodligen ägna kvällen åt.


Oj oj oj

Vilken strålande kväll det var igår. Fantastisk födelsedagsfest à la Frida med efterföljande utgång på saluhallen. Och där var det inte igår man va direkt. Tror juldagen för två år sen va senaste gången. Inte bästa stället kanske med tanke på snittåldern som låg runt max 20 och jag vid vissa tillfällen kände mig som morsa på stan men vi hade skoj vi med varann iallafall.

Ida har introducerat en ny app, talking funny mirror, haha jag dör va kul det är. Blev en hel del finfina filmer inspelade under kvällen. tack Ida för att du gett mig något att spendera min oändliga fritid på.

Nu ere dags att ut å fara. Lite småhandlingar skall utföras som vi inte hann med igår.
Tjing!


Tredje advent

När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och mamma bakar kakor
och har ett fasligt styr


Väntans tider

Sitter och väntar på att Patrik ska komma hem. Som vanligt är han iväg på lite tidigt lördagsarbete. Brodern ska fortsätta kakla och klinkra hos mams och paps.

Jag och Patrik ska iväg på julmarknad i Steninge. Hoppas på lite fynd och fina saker där ute. Kanske nån liten klapp kan slinka med hem med. Det vore ju bra!

Vi ska också shoppa upp oss på en grej till, en rätt stor sak. Men vad det är får ni se senare!

Tjipp och hej!


Julfest

Julfest med jobbet. På flustret. Är väl bara att inse att jag inte är mkt för julmat när detta är allt jag får ihop efter tre stora bord fulla med mat...


Korvfest

Fredagsmys på bygget! Mycket trevlig tradition.


Regnet det bara öser ner!

Och jag blir så blöt om både skor och strumpor. Ja, ena skon läckte faktiskt in en massa. Så nu sitter jag i raggsockor, som brukligt på jobbet iofs. Men med bara strumpa i den ena. Den andra hänger på tork på elementet.

Vaknade i morse av någon som skrek "jävla gubbjävel". Jaha tänkte vi och funderade vad som skedde där ute. När jag kom ut sen mötte jag en kille i öppen jacka raglande runt. Efter ett tag frågar han efter vägen. Jag förklarade snäll som jag var vägen, även fast jag till en början var rädd ska jag erkänna. Han fattade knappt, men han fick ur sig att han frös väldigt mycket. Konstigt när det tokregnar å han varken hade mössa, vantar eller halsduk samt öppen jacka.

Nu blir morgonjumpa.
Ha en fin dag!


Inne me eld

Vi har shoppat upp oss på en inneeld. Jag va lite rädd i början när vi tände den men nu älskar jag den!


Melissa <3

Laddar för Melissa med dom bästa. Min Emmie och hennes Herman, Emelie och hennes Marcus samt Mia och hennes steve. Först blire middag på brasseri Höganäs. Mums! Det kommer att bli en strålande kväll. Nu ger vi oss av ut i snöblasket som vräker ner.
Tjing!


Mutor

Vi har fått finfina mutpepparkakor på jobbet. Å nu för jag visst vidare reklamen här. ;-)


Jag har blivit vuxen

Tjoho! Jag har blivit vuxen. I morse tog jag på mig hjälmen när jag cyklade till jobbet. Tänker på min kära vän E som länge varit klok. Du e bäst! Puss


Morgonjumpa

Dagen idag började med morgonjumpa. Har dratt igång det på jobbet. Tror nog ändå det kan va bra för gubbarna att få komma igång i kroppen innan går ut och möter dagens slit. Dock e inte alla med men kul att se att det ändå är fler än hälften som hänger på.

En helt ok dag på jobbet har det varit. Är ändå i det stora hela bra folk jag har att göra med och det känns som att vi har flyt. Dock upptäckte vi ett hyfsat jobbigt problem typ just innan hemgång. Hann undersöka lite men får försöka lösa det, eller dvs få en lösning från ansvariga, under morgondagen.

Mamma och pappa åkte nyss hem. Dom har varit här och tvättat. Det är tydligen inte bara barn som åker till mamma å tvättar utan även mammor och pappor som åker till sina barn. Mycket trevligt vare. Mat och kanelhjärtan fick de också.

Nu ska gosen och jag se julkalendern och kanske nått avsnitt av Skilda världar. Eller blir det kär och galen kanske för lite bröllopsinspiration...


Det snöar!!!

Välkommen kära snö och jag är ute å cyklar.


Tiny tower

Emmie visade mej ett nytt spel i lördags. Nu är jag helt fast. Ska snart iväg till Tess å käka lite middag å snacka skit. Först bara spela lite 😝 här är mitt egna tower :-)


Tröööööött

Ligger å slömyser i soffan med vetekudde och filt. Har varit på adventsfika hos Johanna. Mycket trevligt och massa smaskens hade hon bakat. Jag är dyngtrött. Ser Bilar 2, å jag har verkligen problem med att hålla mig vaken. Fattar inte hur jag kan va så sjukt trött. Just nu längtar jag bara till att få krypa ner i sängen. Men först ska jag försöka orka se det nya tv-programmet, kampen om Sverige, eller vad det nu hette.


God andra advents morgon

När andra ljuset brinner
är snart lucia här
hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär


Mycket bra kväll

Vi har en strålande kväll hos fam Johansson/Blomquist. Fantastisk mat, vin och spel! Underbart att träffa dem igen.


Det blir en bra dag

Det är mörkt och mulet ute. Hade kunnat önska sol och skimrande vidder istället. Men nu får jag lite gjort. Började dagen med att dra med mig täcket till soffan för att se dagens avsnitt av julkalendern. Sen drog Patrik iväg för att möte upp bror sin som ska plattsätta tvättstuga hos mams och paps idag. Undrar just vart han håller hus nu bara. Bad han också köpa planteringsjord så att jag kan plantera om blommorna i sina nya krukor vi inhandlade förra helgen. Jag sitter å pysslar lite utav varje. Det är skönt med helgdagar utan massa måsten. Känner att detta kommer bli en alldeles perfekt dag!


Shiiiiiit!

Åh vilken kväll. Länge sen det var såhär himla bra. Först middag som bestod av hjortinnerfile, kantarellsås och potatis/getostrullar. Godaste jag ätit på helt sjukt länge. Det fortsatte med underbar glädje från Kalle, Bengan och Hanna och en massa julsånger. Mys! Men extranumrerna var ändå bättre. Koppången, galet pampig och jag bara älskar den låten och med Orsa spelmän blev den ju inte direkt sämre. Sen, UNDERBART!!! Som jag väntat och hoppats på den låten. Dom teasade en hel massa gånger och till slut blev drömmen verklighet! Helt perfekt kväll helt enkelt!


Kalle!!!!!!

Dags för Kalle! Vi väntar med spänning. Dock är väl medelåldern typ 100 å ja, vi känner oss något pensionäriga. Men oj så skoj vi ska ha! Nu släcks ljuset. Ku börjar showen!


Gille dig!

Just kom min älskling hem! Han hade ett överraskningspaket med sig. Han e ju för go. Ville att jag skulle vara fin till julen. Tussen då!!!


Dumma folk

Folk kan verkligen reta gallfeber på mig. Speciellt dom som bara klagar och klagar och klagar. Va fan, let go of it!! Gå vidare! Bryt ihop och kom igen! Säg vad du tycker är fel. Felet kan ofta åtgärdas med enkla medel å sen kan man lägga det bakom sig. Borde man iaf, men det verkar vara stört omöjligt för vissa! Usch! Jag blir bara less och trött!

Tur att kvällen bjuder på mer härligheter. Middag på Kött, kök & bar med älskling och sen KALLE MORAEUS!!!! på UKK. Jag bara längtar! UNDERBART!!!!!


Välkommen hem

Välkommen hem min älskade älskling!


Bröllop

Idag är det 1/12. Det är inte bara julens första månad utan även dagen då det är 9 månader till bröllop. Det firar vi ikväll med skumpa och choklad som brukligt. Åh vad jag älskar det!


RSS 2.0