Mr postman

Tjo alla glada.
Nu e jag tillbaka i Uppis efter en tvådagars kurs igen i Bro och förutom allt jobbtänk som jag sysselsatt mig med på kursen har jag funderat över Posten. Det svenska postsystemet. Alltså, varje dag kan man posta brev på de allra flesta ställen fram till kl 18. Dessa skall sen sorteras och fraktas runt i hela Sverige för att sedan hamna i en brevlåda hos någon, någonstans i landet, i en stad, by, eller ett ensamt litet skjul i nordligaste norrland. Detta sker varje vardag, året om, i hela Sverige. Fatta hur många brevbärare det måste finnas. Vilket system, vilken organisation, vilka resurser. Det spelar ingen roll vad det är för väder. Får folk inte ut sin post blir posten inte populär. I ur och skur ska de ut. Så är det bara. Och till detta skall morgontidning delas ut varje dag året om till alla. Morgontidningen är nog ännu mer helig att den ska komma varje dag och absolut inte för sent. Då blir folk som tokiga. Men själva kan de stanna hemma från jobbet för att det är för mycket snö, halt eller what so ever. Men varför är det såhär egentligen? I princip allt annat som man ska ha måste man ju se till att hämta själv. Ahh, konstiga tankar som snurrar i huvet. Men vilket jäkla system. Grymt!
Tack o bock. Nu ska jag bli lite arg på arga snickarn.

Get on your knees an pray

Tjoho alla glada.
Solen strålar utanför fönstret. Det är en härlig lördag. Ikväll ska jag på party me gamla NCC-kollegor. Det va länge sen så det ska bli mycket skoj. Flustret verkar det bli efter härlig middag hemma hos Daniel.
Mello är i full gång och jag har fått min favvolåt, eller en av dom iallafall, Sara Lumholdt – Enemy. Tyvärr kom hon typ 7a i sin delfinal, så svenska folket verkar inte sett det bra i låten (hon gjorde trots allt ett förskräckligt framträdande). Men ändock, en sån bra låt!
Så har vi ju också köpt oss vår pärla. Vår älskade finfina bil. Ååååhh så jag tycker om den. Bästaste färgen å så ett vackert underbart panoramatak! I love it!
Såhär ser hon ut, den vackra!

Vi ska förbi mamma å pappa en sväng nu, måste ut å åka lite me skönheten ju. Pappa e också gräsligt nyfiken. Så klart vi tar en tur förbi.
På återhörande. Pöss pöss

RSS 2.0