Snart semester

Först ska jag bara jobba 13 dagar till. Sjukt lite egentligen. Sista fem dagarna lär jag vara rätt ensam på kontoret också, för då har de flesta gått på semester.

Ikväll ska vi hem till Karin, Yavuz och Emre å äta lite mat å kika lite grejer. Blir en strålande avslutning på denna dag!


Midsommarafton

Så var den äntligen här. Midsommarafton. Som vi väntat å längtat. Blir ett traditionsenligt firande på ett nytt vis skulle jag vilja kalla det. Jag och Emmie ställer till med fest för 10e (eller är det 11e?!) året i rad. En alltid lika lyckad tillställning. Hoppas verkligen att denna tradition varar länge länge till.

Det nya i år är att vi har barn med oss på festen, inte mindre än fyra st i blandade åldrar. Från 10v till 11år tror jag det är. I övrigt är allt sig likt. Dock kanske med något färre skandaler än tidigare år, men man ska aldrig säga aldrig. 😉

I tisdags var vi å handlade, jag, Emmie och världens bästa Max. Han var så snäll hela tiden i sin bärsele och med en liten matpaus på mitten gick allt som en dans. Igår förberedde vi festen. Sågs på Örby efter 13 nånting och var väl klara med det som gick runt 18. Men det känns skönt, blir ju mindre att fixa idag då.

Solen verkar skina ute så det ser lovande ut. Nu håller jag mina tummar och tår för att det fortsätter så, att midsommarstången blir fin, att maten blir god och att gästerna åker hem nöjda och glada och med känslan att "det här vill jag göra igen".

Kram på er alla midsommarfirare


Städat

Kom hem från jobbet strax efter 16. Hungrig och trött som en gnu satte jag i mig lite filmjölk innan jag tog tag i hemmet. Istället för att landa i soffan tog jag mig i kragen och begav mig upp på vinden för att hämta ner de kläder som fanns där. Sedan blev det sortering och rensning och ner packades dem sen i de nyinköpta plastbackarna. När jag ändå var i farten tog jag mig även an hallgarderoben samt några hyllor i vanliga garderoben också. Papper sorterades in i pärmar och det skapades en himlans ordning och reda. Nu har jag bara lite strykning kvar innan jag också får ta fredagsmys.

Imorn åker jag och älsklingen till stora sviten i Gävle och myser resten av helgen ❤


Bröllop

Sov som en stock i morse. Skönt! Sen upp å handla frukost och så bänkade vi oss framför prinsessbröllopet. Fint att se men det är så jobbigt att jag är så fantastiskt blödig nuförtiden. Blir ju tårögd för minsta lilla å då menar jag verkligen minsta lilla. Kan även vara sånt som man egentligen inte ens borde reagera på. Men sån e jag nuförtiden. Just nu åskar och spöregnar det ute. Vi tar en tur till Gränby för att se om vi kan göra några fynd.


Fji fick jag

Nöjd å glad över att ha sovit ända till kl 9 igår fick jag igen idag, med råge. Vaknar kl 6 å kan inte somna om. Typiskt!
Ska iväg till Norberg idag å Patriks pappa och Åsa. Ska besöka en visentpark, käka lite lunch å så fika i Flängan.
Igår grillade vi i Gamils med Emmie, Herman, Frida och Niclas. Å så barnen såklart. Jag fick mysa en massa med världens finaste Max. Åh så fantastisk det är! ❤


Helg!!

Tänk att det bara är onsdag men ändå helg. 1,5 h långprommis till Libroring, tvätta bilen som nu e som ny både in- och utvändigt, handla, och nu koka rabarbersaft. Å så har jag ju jobbat idag med. Tänk vad mycket man kan hinna med bara man vill!


Sen sist

Hinner hända en del på en vecka och bloggen ligger på is.

I måndags var vi hem till Maje efter jobbet och firade hennes 85årsdag. Tisdagen bjöd på lugn och ro, plus storhandling vilket jag tycker är mindre kul. I onsdags kom Emmie, Herman och lilla finaste Max hit på middag. Paj x2 bjöds det på och där får vi tacka mamma för den mumsiga rabarberpajen. Gick nämligen förbi där efter jobbet för att hämta lite rabarber för att kunna göra en paj till kvällen. Men för att jag skulle kunna stanna lite länge så hade mamma redan gjort en paj. Så det vart både paj och rabarber som fick följa med hem. Tack snälla rara söta mamma!

I torsdags hade vi sommarfest med APS-gruppen på jobbet. Det är vi som jobbar med affärs- och produktionsstöd. Vi möttes upp utanför H-centrum där vi delades in i tre lag för att sedan upptäcka Uppsala. I två timmar sprang vi runt i staden och letade efter svar på frågor, löste kluriga gåtor och tävlade mot de andra lagen. Jättekul! Sen avslutade vi på Åkanten där det blev prisutdelning (mitt lag vann!) och sedan trerätters middag. Promenerade nöjd och glad hem från stan sen och kände mig så otroligt tillfreds med livet.
Sen i fredags avslutades dagen med teambuilding med club 33. (Alltså vi tjänstemän på NCC som är under 33 år). Vi packade in oss i ett gäng bilar och gav oss ut till fjällnora. Där fick vi under två timmar utföra en hel massa teambuildande uppgifter. Väldans kul även det. Avslutade med sol, bad i sjön och lite geocaching innan vi gav oss åter mot kontoret för grillfest.
Så blev det lördag och jag och Patrik började dagen med en långpromenad och lite geocaching. Sen blev det frukost och melodikrysset på balkongen. Vi hämtade upp syster och cyklade ner på stan för lite shopping. Mötte upp Emmie, Herman och Max, köpte lunch och parkerade oss i en park nedanför Emelie och Marcus. Sedan ringde vi ner födelsedagsbarnet Emelie så vi fick en chans att gratulera henne på bemärkelsedagen. Så fick vi oss alla en liten snabbkik av Lukas också. ❤ Avslutade med fika hos mamma och en lugn kväll i soffan.
Ja som sagt, veckorna är mer än händelserika, men för det mesta finns orken hon mig även om jag då och då toksomnar i soffan för en liten powernap. Söndagen lär inte bli lugnare då jag önskar hinna med lite promenad, lite loppis, för att sen grilla hos Patriks mamma och avsluta dagen med att syster kommer och hänger hos oss.

Hoppas att nästa vecka också blir lika full av glada upptåg som ger en energi och kraft. Och det tror jag för än så länge vet jag att det finns ett gäng guldklimpar inplanerade.


RSS 2.0