Vi är framme

Myser på hotellet efter en hel dag på vift. Vi har försökt få ut pengar vilket har varit smått omöjligt. Vi har blivit guidade av en afrikan. Och! Vi har bokat safari.

Men vi tar det från början. Efter en extra mellanlandning i Nairobi, Kenya och två timmars försening kom vi äntligen fram till vår slutdestination. Där där möttes vi av en sk. vägg. Så himla varmt var det. Termometern visade på +32. Jag som oroat mej. SMHI har spått regn och åska hela vistelsen men peppar, peppar, har vi inte sett ett uns av det än. Vi möttes även av en vägg av folk när vi kom ut från flygplatsen. Alla ville de erbjuda transport in till Dar Es Salaam. Men så turligt var det att vi hade vår egen chaufför med skylt som hälsade oss välkomna. Åh så skönt det var!

Så, idag då har vi bokat safari. 3 dagar i Mikumi nationalpark blir det med start imorgon 07.00. Då blir vi upphämtade av vår chaufför/guide. Åh vad jag verkligen ser fram emot det!!

Hoppas alla där hemma har det bra och åk lite skidor för mig med!
Kram så länge


Bröllopsresan 💝

Julaftonen är förbi. Granen är utslängd. Nu är det dags för bröllopsresa!!

Om 9 timmar sitter vi på planer som ska ta oss via Cairo och Addis Abeba till vår slutdestination Dar Es Salaam. Fy vad härligt det ska bli. Vi håller på att packa det sista. Städar undan här hemma. Laddar mobilen med en massa härliga podar. Med mera. Med mera. Det är nu verkligen dags på riktigt!

Det är två nervösa själar på byggmästarn idag, det kan jag lova!


Dan före dopparedan

Ligger i sängen och drar mig. Snart dags för en dusch och tillfixning. Färden bär idag av till Patriks pappa och fru i Flängan. Ett shop-stop ska hinnas med i Norberg också på vägen. I Flängan ska det firas jul. Ska bli så mysigt så!


Tidig morgon

Det är tidigt på jobbet. I väntan på att denna sista arbetsdag för detta år ska ta fart.

I eftermiddag ska jag få mysa massvis med lilla fina ämne. Det är dagens lycka! ❤


Full rulle

Det ligger på nu. Hinner inte alls det jag vill men så får det vara. Det som blir lidande är tyvärr träningen och skidåkningen. Mycket dåligt nu när jag ska till beachen. :-(

Har idag hunnit med att ta hand om det mesta på jobbet inför ledigheten. Imorn ska jag gå igenom med gubbarna vad som skall göras och hur så att de vet när de kommer till ska efter nyår och inte jag e där.

Efter jobbet tog jag och Patrik en shoppingtur. Shoppade biljetter till Takidas akustiska konsert i Västerås. Handlade malariatabletter för alldeles för mycket pengar, det tyckte tillochmed hon på Apoteket. :-0 Hann med att inhandla massa pysselgrejer också så ikväll har det pysslats både ett och annat.

Nu myser jag under min supermysiga filt som jag fick av mamma som har ärmar. Jättevarmt och skönt!


Det är mörkt

Ja ute är det mörkt men inom mig känns det ljusare. Det händer så mycket kuligt nu. Om en vecka är det jul, så åker vi på bröllopsresa, massvis med vänner får barn, nya grejer å ny tjänst på jobbet, bröllop i sommar (förhoppningsvis två stycken). Ja, kan man göra annat än se fram emot framtiden.

Tillbaka ser jag också, för nu ligger vink sängen och ser på Mysteriet på Greveholm, första säsongen. Härligt!


Söndag

Började dagen med en tur på skidorna. Åkte till Jälla idag. Får inte riktigt till det med vallningen utan dras med bakhala skidor men tids nog kanske det blir bra. Ska fråga någon som kan tänkte jag. Och inte nog med det så låg det en hel massa träd över spåren, på inte mindre än tre ställen. Då vart det terrängåkning vill jag lova.

Nu ligger jag i soffan och njuter med min prins. Jag har slagit in julklappar och skrivit rim. Vi tittar på Rasmus på luffen. Tända ljus skimrar i rummet. Julen är här!

Det är fem ynka arbetsdagar kvar. Sen jul i dagarna fyra och sen åker vi! Tjoho!!!


Ovänner

Jag och mina ben är verkligen inte kompisar alla dagar om året. Idag är en sån dag då vi inte jobbar i lag. Det gör ont och strålar och kryper i hela benen ända ner i fötterna. Ligger i soffan med vetekudden och ser på Diggiloo. Vi får se vad kroppen vill sen.


Julfest

Tredje och sista julfesten med jobbet igår. Kuligt som vanligt med det härliga gänget. Så mycket bra folk det finns där. Jag stormtrivs!


Skidor

Tog en tur till sunnerstagropen efter jobbet. Fick med mig Patrik och vi brände av ett gäng km på skidorna. Så härligt! Så kuligt!


Spruta

Cyklade till Uppsala vaccinationsbyrå efter jobbet. Var ett tag sen jag var där sist vill jag lova. Kanske sisådär 7år sen när vi skulle till Australien, Malaysia och Thailand. Men idag var det dags igen. En spruta blev det bara denna gång. Gula febern. Patrik behövde inte ta någon. Han hade redan allt.


Vinter

Ja vintern har verkligen tagit sitt grepp om Uppsala. Och jag njuter! Vill bara vara ute å njuta allt jag kan. Gå långa promenader i solen, åka skridskor och skidor, kasta snöbollar, rulla stora snögubbar, åka pulka! Ja, allt sånt där som hör vintern till. Igår morse gav jag mig så iväg för min första vinteraktivitet. Längdskidor! Premiär på nya som inhandlades sent förra vintern. Och oj vad det gick. Jag trotsade de 13 minusgraderna och dimman och gav mig iväg. Så härligt och vilken frihet. Med några podcasts i öronen gick det galant att åka. Sen om jag är så snabb vet jag inte. Har lite teknik att öva på. Men det kommer. 7 km vart det som en lagom liten första tur. Och fler ska det bli, det vill jag lova!
Men aj, så ont jag har i ljumskarna idag. Kan knappt röra mig. Snacka om att man använder muskler man inte är van att använda sådär varje dag direkt.


Jag och gruppen

Varit på kurs nu i två dagar och i princip missat allt vad oväder heter. Har iallafall sluppit skotta på bygget. Blir väl till att skotta extra mycket imorn ist kan jag gissa.


Helomvändning

När man tror att allt håller på att skita sig och gå mot det värsta, och det visar sig att man lugnt kan andas ut, sträcka på sig lite extra och bara vara sjukt nöjd med sig själv, jag då är livet allt bra rättvist!


Frysgrader

Strumpor, sockor, vinterkängor.
Sidenlångkalsonger, långkalsonger, täckbyxor.
Linne, underställströja, tjocktröja, extra foder, vinterjacka.
Halsduk, vantar, mössa, hjälm.

Ja, det är dagens lilla outfit det.


Kärlek

Vilken fantastisk dag det varit idag. Sov gott och vaknade av väckarklockan i lagom tid. Mös med tomtegröt och julkalendern med älsklingen. Sen började julstöket. Pynta det sista, städa och feja. Lussekatter bakades och granen togs in samt kläddes.

Framåt eftermiddagen tog jag en promenad ner på stan. Där mötte vi upp Mattias och Josefin för att titta på det traditionsfina första advents-fyrverkerier. Jag blir lika lycklig och glad varje år när jag tänker på sammanhållningen som fyrverkeriet ger Uppsala. Alla de tusentals människor som varje år tar sig upp till slottet för att avnjuta festligheten. I år var temat kärlek kändes det som och i samma ögonblick som det startade så sköljde en våg av värme och lycka igenom min kropp. Första låten var You raise me up och det var inte långt ifrån tårar i mina ögon. Vidare kom When you tell the world you're mine. Sedan avslutades det hela på bästa möjliga sätt med Euphoria och jag bara strålade av lycka.

Firandet av första advent fortsatte med glögg, pepparkakor, julmust, lussekatter, clementiner och julskum på Byggmästarn. Ja, och så Sunes julkalender så klart. En perfekt kväll innehållande allt fint jag kan tänka mig.

Nu har jag krupit ner i soffan under en filt och ligger nära mitt livs kärlek och njuter av julen som fyller vårt vardagsrum. Det är lycka!


Julfesten

Igår var det julfest med Skandion. Vi hängde ett gäng på Plock först för att invänta de som fortfarande arbetade. Sen vart det taxifärd till Eklundshof. Världens roligaste taxichaufför. Han såg ut som en tant med stort vågigt grått hår och sjöng gjorde han. Vi fick höra schlager från 1829. För några julsånger det kunde han minsann inte. Efter julbordet avgick buss mot fyrishov där det skulle spelas bowling. Det var ett minst sagt glatt gäng som stormade in i bowlinghallen. Kvällen avslutades på Flustret med buller å brak! Dansa gjorde vi till långt in på småtimmarna. Sjukt kul kväll!


RSS 2.0